Kläder i stora storlekar

Här kommer en lite guide för dig som har ett behov av kläder som är större än XXL. Detta är nätbutiker och klädmärken jag har egen erfarenhet av som har storlekarna 3XL – 9XL.

Det är inte lätt att hitta kläder i större storlekar, speciellt inte i tradtionella klädbutiker. Och absolut inte utanför storstäderna. Men som tur är finns det ett par nätbutiker med relativt bra utbud och i alla fall hyfsat snygga och moderiktiga kläder. Jag har ju erfarenhet av herrkläder, men kan tänka mig att det är ännu svårare med storlekar som tjej. Vet ju flera kvinnor som är storlek M, men i vissa butiker får köpa XL.

Ellos

Ellos har storlekar upp till 6XL.

Här har jag köpt en del t-shirtar och shorts som har varit väldigt bra i stolekarna. Finns en del snyggt i sortimentet.

På Ellos.se köper jag också alla mina kalsonger. De har underkläder i stora storlekar som sitter bra och är riktigt sköna men tyvärr har kvaliteten inte varit särskilt bra. Alldeles för många par som gått sönder i resåren.

Zalando

Zalando har storlekar upp till 8XL.

På Zalando.se har jag köpt tröjor och t-shirtar. De har mycket snyggt även i större storlekar och jag köper främst av märket Kitaro som har snygga och sköna t-shirtar och piketröjor.

Dressmann XL

Dressmann har en del av sin nätbutik som är för stora storlekar som det kallar Dressmann XL. De har även ett par fysiska butiker för detta koncept, till exempel i Stockholm. De säljer kläder i upp till storlek 9XL.

Här har jag främst köpt jeans. Riktigt bra passform och sköna jeansmodeller med stretch i midjan. Jag gillar att det finns jeans i stora storlekar som inte ser ut som att man har satt på sig cirkustält på varje ben. Så mycket kläder för oss tjocka som gör att man ser ännu tjockare ut, men Dressmann har alltså en del som sitter riktigt bra.

En sak jag har upptäckt är att många t-shirtmodeller hos Dressmann är mindre i storlekarna än t-shirtar i samma storlek i någon av ovannämda butiker. Det kan ju ställa till det lite om man har stor mage.

Stormberg

Stormberg har träningkläder i storlekar upp till 5XL.

Stormberg är en nätbutik som säljer tränings- och fritidskläder. De har ett litet sortiment av träningskläder som till exempel träningstights i större storlekat upp till XXXXXL. Jag använder själv dessa och de är riktigt sköna och sitter bra.

Har du någon annan butik med stora stolekar som du vill rekommendera? Kommentera gärna nedan.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*